Vita viner

Canto Perlic Bel Canto
Bel Canto är gårdens vita flaggskepp: Vinet bär toner av annans, grapefrukt, melon, mineraler, honung och vanilj.Välbalanserat och elegant. Passar bra till olika fiskrätter;
Canto Perlic.

Canto Perlic Blanc Sec (106 kr)
Beställningsnummer 83728-01. Beställ här.
Ett torrt vitt vin, gjort på Len`l`eil, Muzac & Sauvignon Blanc. Färgen har gyllene gröna skiftningar, och vinet bär en doft av saftiga gröna äpplen, melon och krusbär. Smaken är ren, fräsch och fruktig med toner av citrus och fläder.
Detta vin kommer från vingården Canto Perlic.

Canto Perlic Cuvee Mona Lisa (201 kr)
Beställningsnummer 73650-02
Cuvee Mona Lisa är i huvudsak gjort på Len l`eil, men också en liten del Muzac. Druvorna är sent skördade, närmare bestämt långt in i November. Färgen är gyllengul. Vinet bär toner av honung, melon med någon citruston. Ett elegant och mycket trevligt dessertvin. Passar utmärkt till fruktdesserter.

Diorama Chardonnay
Vackert gyllengul i färgen, med toner av tropisk frukt. Vinet är behagligt välbalanserat med tydliga inslag av ananas, passionsfrukt och lime. Passar utmärkt till fågel, fisk och skaldjurs rätter. Detta vin kommer från Pinord.

Mireia
Gjort på Gewurtztraminer, Muscat och en liten del Sauvignon Blanc.Glittrande obestämbar färg med en explosiv doft av parfym, viol och vilda rosor. Vinet är mjukt och fylligt med inslag av blommor, honung och citrus. Passar bra att avnjuta i bersån men även till starkare rätter, skaldjur och desserter. Detta vin kommer från Pinord.