Röda viner

L.A Cetto Petit Sirah 2012

Mexico levererar även i vinväg. Detta vin har tydlig mognadskaraktär och kommer från det bästa vinhuset i Mexiko, L.A Cetto som grundades 1928. Du hittar skogsbär, björnbär, fat, kakao och kryddiga inslag i ett vin med varm stil och med massor av mognad.
Artikelnummer: 5397 https://lacetto.mx/en/

Epilegmenos Oinos Nemea Reserve 
reserve_1997_smallVinets egentliga namn är Epilegmenos Oinos Nemea Reserve 1997 Vqprd. Namnet betyder speciellt utvalt. Ett elegant rubinrött och fylliga vin, lagrat på franska ekfat. Smaken är koncentrerad med en dragning åt blåbär och bigarrå. Vinet kräver en utsökt måltid bestående av välkryddat kött, lamm, vilt samt grillrätter, som kombineras med en god smakrik sås. Detta vin kommer från vingården Paparoussis.

Oinofilos 
Ett välbalanserat mörkrött vin, med toner av choklad, örter och vanilj. Framställs av 80% Cabernet Sauvignon och 20% Agiorgitiko. Serveras till kött, vilt och smakrika ostar. Vinet lagras med fördel upp till 8 år. Detta vin kommer från vingården Paparoussis.

Pinord Balcons
Ett djuprött vin med dragning åt lila. Vinet är gjort på Cabernet Sauvignon, Garnacha, Merlot och Carinena. Det är lagrat på franska ekfat under 14 månader, därefter på flaska. Ett robust och kraftfullt vin med varma toner av solmogna vilda bär. Detta vin kommer från Pinord.

Pinord Chateldon 
En ren Cabernet Sauvignon som lagrats 14 månader ekfat.. Den är mörkröd i färgen och har intensiva toner av russin, svarta vinbär och kryddor. Smaken är elegant och välbalanserad med inslag av solmogen frukt. En lång behaglig eftersmak följer. Passar utmärkt till kraftigare rätter av kött och vilt, men även till smakrika ostar.

Pinord Clos del Mas 
Vinet är en cuveé på Cabernet Sauvignon, Carinena och Garnacha, det är djupt mahognyfärgat och lagrat på amerikanska och franska fat under 12 månader. Det har en intensiv doft av biggaråer, kryddor och mineraler. Ett välbalanerat vin med behaglig fruktighet och mjuka tanniner. Passar bra till grillat och olika kötträtter.

Barolo di la Morra

Barbera d`Alba

Barolo Ascheri