Röda viner

Canto Perlic Cuvée Rouge 
Ett medelfylligt rött vin, gjort på företrädelsevis Duras och Gamy, men även en del Syrah och Merlot. Vinet har en vacker röd färg, med inslag av vitpeppar och röda bär. Smaken är mjuk och något flörtig med toner av hallon, vinbär och viss kryddighet. Detta vin kommer från vingården Canto Perlic.

Canto Perlic Cuvée Rouge Selection  (130 kr)
Beställningsnummer 74132-01. Beställ här.
Ett fylligt rött vin, gjort av Syrah,Merlot, Braucol och Duras. Vinet är välbalanserat med en elegant fruktighet. Det finns tydliga inslag av körsbär, viol, lakrits och kryddor. Vinet passar bra till kött och vilträtter, men även till lagrad hårdost och choklad. Du lagrar det med fördel upp till 7 år. Detta vin kommer från vingården Canto Perlic.
Vanligtvis säljs dessa viner endast i 6 pack, under december kan du köpa dem styckevis.

Canto Perlic Premium  (254 kr)
Beställningsnummer 473 008-01. Beställ här.
En underbar cuvée av Merlot och Braucol, Syrah och Cabernet Sauvignon. Vinet är fylligt, otroligt välbalanserat med inslag av svarta vinbär, plommon, lakrits, tallbarr och fat. Vinet har legat 5 månader på franska ekfat och är lagringsbart 10-12 år.
Detta vin kommer från vingården Canto Perlic.

Canto Perlic Prestige  (152 kr)
Beställningsnummer 73649-01. Beställ här.
Vinet är gjort på Syrah, Braucol & Merlot. Det har en tydlig doft av svarta vinbär, björnbär och plommon. Smaken är fyllig med inslag av kryddor, vanilj och mörka röda bär. Vinet är lagrat på ekfat i 12 månader
Detta vin kommer från vingården Canto Perlic.

Epilegmenos Oinos Nemea Reserve 
reserve_1997_smallVinets egentliga namn är Epilegmenos Oinos Nemea Reserve 1997 Vqprd. Namnet betyder speciellt utvalt. Ett elegant rubinrött och fylliga vin, lagrat på franska ekfat. Smaken är koncentrerad med en dragning åt blåbär och bigarrå. Vinet kräver en utsökt måltid bestående av välkryddat kött, lamm, vilt samt grillrätter, som kombineras med en god smakrik sås. Detta vin kommer från vingården Paparoussis.

Oinofilos 
Ett välbalanserat mörkrött vin, med toner av choklad, örter och vanilj. Framställs av 80% Cabernet Sauvignon och 20% Agiorgitiko. Serveras till kött, vilt och smakrika ostar. Vinet lagras med fördel upp till 8 år. Detta vin kommer från vingården Paparoussis.

Pinord Balcons
Ett djuprött vin med dragning åt lila. Vinet är gjort på Cabernet Sauvignon, Garnacha, Merlot och Carinena. Det är lagrat på franska ekfat under 14 månader, därefter på flaska. Ett robust och kraftfullt vin med varma toner av solmogna vilda bär. Detta vin kommer från Pinord.

Pinord Chateldon 
En ren Cabernet Sauvignon som lagrats 14 månader ekfat.. Den är mörkröd i färgen och har intensiva toner av russin, svarta vinbär och kryddor. Smaken är elegant och välbalanserad med inslag av solmogen frukt. En lång behaglig eftersmak följer. Passar utmärkt till kraftigare rätter av kött och vilt, men även till smakrika ostar.

Pinord Clos del Mas 
Vinet är en cuveé på Cabernet Sauvignon, Carinena och Garnacha, det är djupt mahognyfärgat och lagrat på amerikanska och franska fat under 12 månader. Det har en intensiv doft av biggaråer, kryddor och mineraler. Ett välbalanerat vin med behaglig fruktighet och mjuka tanniner. Passar bra till grillat och olika kötträtter.

Pinord +7
Ett kraftfullt rött vin gjort på Cabernet Sauvignon, Garnacha och Syrah. Det är fylligt, komplext, elegant och välbalanserat, efter 1 år på fat och ytterligare tid på flaska. Vinet bär toner av mörka röda bär, mogna bigaråer, örter och en viss rökighet. Passar bra att dricka till  kötträtter och ost.

Barolo di la Morra

Barbera d`Alba

Barolo Ascheri