Champagne och Mousserande Viner

 

Champagne Francis Orban Francis Orban

Champagnen är välbalanserad och rund i smaken. Den doftar sommar, aprikos och persika. Med sin långa fräscha fruktiga eftersmak gör den sig väldigt bra till mat. Severa den gärna till lättare fiskrätter, en ljummen kycklingsallad eller ett härligt skaldjursfat med diverse tillbehör. Det hör inte till vanligheterna att producera en champagne på enbart Pinot Meunier, och det här är ett sällsynt spännande exemplar av det.

Canto Perlic Cuveé Caprice (124 kr)
Beställningsnummer 888 33-01. Beställ här.
Ett ljust och torrt mousserande vin. Vinet har en typisk äppelkaraktär, och består av Sauvignon Blanc, Mauzac och Len l`eil, i varierande mängd.Vinet lagra två år, enligt den traditionella metod som härstammar från champagne. Finns åter i lager i ny fräsch tappning! Detta vin kommer från vingården Canto Perlic.

Canto Perlic Perle Blanche ( 122 kr )
Beställningsnummer 477036-01. Beställ i din SB-butik

Pinord D.O Cava Brut Nature
Lagrad 48 månader i Pinords källare. Gjord på de klassiska cavaduvorna, Macabeo, Parellada och Xarel-lo. Färgen är briljerande halmgul och vinet har magiskt fina bubblor. Extremt elegant och personlig i doften, med toner av smörkola och milda citrusdofter. Lång och välbalanserad eftersmak. Denna Cava kommer från Pinord.